Kinesio tape

     Kinesio Tape a fost creat și dezvoltat de Dr. Kenzo Kase în 1973. Este un tratament care prelungește efectele muncii fiziologice efectuate.

     Kinesio Tape este o bandă din fibră de bumbac hipoalergenică fără latex, cu un suport acrilic activat prin căldură, care se întinde numai de-a lungul axei sale longitudinale. Banda poate fi întinsă 40% -60% din lungimea sa de repaus. Banda nu are proprietăți medicinale. Grosimea și greutatea benzii sunt proiectate pentru a aproxima greutatea și grosimea pielii.
     Kinesio Taping este utilizat în prezent de terapeuți pentru a schimba tonusul muscular, pentru a muta lichidele limfatice, pentru a corecta tiparele de mișcare și pentru a îmbunătăți postura. 
     Pe piele, banda Kinesio trage straturile superioare ale pielii, creând mai mult spațiu între derm și mușchi. Spațiul creat va scădea  presiunea asupra canalelor limfatice din zona dintre mușchi și derm, creând mai mult spațiu pentru fluxul limfatic și astfel o mai bună drenare a limfei într-o zonă afectată. Acest spațiu adăpostește, de asemenea, diverși receptori nervoși care trimit informații specifice creierului. 
     Există șase concepte de bază ale tehnicii Kinesio Taping numite corecții. Ele sunt: mecanice, fascia (fascial), spațiu, ligament / tendon, funcționale și circulatorii / limfatice.

     Corecțiile mecanice sunt utilizate pentru îmbunătățirea stabilității și biomecanicii. Fascia sau corecțiile fasciale creează sau deplasează direct fascia. Corecțiile spațiale sunt utilizate pentru scăderea presiunii asupra țesutului țintă. Corecțiile tendonului / ligamentului scad stresul asupra unui ligament sau tendon. Corecțiile funcționale oferă stimulare senzorială pentru a asista sau limita o mișcare. Corecțiile circulatorii / limfatice ajută la mișcarea lichidului limfatic din zonele mai congestionate în zonele mai puțin congestionate.

Contact

București, România

E-mail: adelinilinca@gmail.com

WhatsApp: +40 724 054 149  

  • Facebook
  • Instagram

Informații utile

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now