Masaj chinezesc

     Masajul chinezesc clasic, ca de altfel, întreaga medicină orientală, este adeptul regulii conform căreia se tratează bolnavul și nu boala.

     La baza acestei concepții stă corectarea statutului energetic al corpului pacientului și adaptarea la energiile externe înconjurătoare. Acest lucru se realizează acționând asupra căilor energetice ale organismului, legate de organele corpului și de țesuturile lor.

     Pentru mai mult de un milliard de chinezi, masajul, acupunctura, moxibustia și fitoterapia reprezintă metode de îngrijire a sănătății care le sunt familiare și în care au mare încredere.

     Prin corpul uman circulă în mod ciclic energii, iar în toate ființele vii există bipolaritatea YIN și YANG, de-a lungul unor canale numite meridiane. Pe meridiane se găsesc anumite puncte care, stimulate, pot ameliora anumite boli.

     Tehnicile folosite sunt presopunctura și masajul clasic chinezesc.

     

     Presopunctura este o formă de terapie alternativă ce se bazează pe idea că sănătatea organismului nostru depinde de echilibrul Qi –ului. Prin presarea continuă, cu degetul sau degetele, timp de 1-2 minute a unui punct. Energia acumulată în exces este eliberată, iar tensiunea de la nivelul organului scade.

     Această formă de terapie se recomandă pentru prevenție sau ameliorare, deoarece ajută organismul să se vindece singur și să se mențină  sănătos.

     

     Masajul clasic chinezesc este un ansamblu de mișcări pe întregul corp, unde se utilizează apăsarea cu degetele, lovirea ușoară cu vârful  degetelor, fricționarea cu mâinile și cu pumnii. Acesta se concentrează asupra unei afecțiuni anume, accentuează conceptul examinării și tratării tuturor părților corpului ca un întreg și privește orice afecțiune ca pe o problemă a întregului corp. 

     Contraindicații: inflamații acute, stări febrile, boli digestive, de piele, cardiace, cancer, tromboză.

Contact

București, România

E-mail: adelinilinca@gmail.com

WhatsApp: +40 724 054 149  

  • Facebook
  • Instagram

Informații utile

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now