Terapia miofascială

     Fascia este o teacă, un element de țesut moale care face parte din sistemul țesutului conjuctiv și se formează în interiorul corpului uman, penetrând și înconjurând toți mușchii, organele, oasele și nervii, creând un mediu unic pentru funcționarea sistemelor organismului.

     " Corpurile noastre și însuși Universul sunt conduse de legile Tensegrity (tension + integrity). Corpul nu este un schelet rigid cu mușchi și ligamente, este un echilibru delicat de forțe compresive și contracții care țin toate structurile într-un echilibru perfect. Când mușchii devin prea puternici sau prea slabi, când ligamentele sunt răsucite sau când postura defectă este o normalitate, atunci se distruge tensegritatea. Pierderea  Tensegrity este cauza principală a traumelor sportive sau a sindroamelor dureroase cornice. Este vorba despre un dezechilibru dintre mușchi, nutriție sau modul de viață. Refacerea acestui echilibru este esențială pentru vindecare. " - Dr. Chris Barnes 

     Examinarea musculoscheletală este inspectarea, palparea, măsurarea și ascultarea corpului uman. Mai exact este o anamneză a regiunii anatomice, observația pacientului, palparea blândă, puncte trigger, teste mișcări active și pasive, mers ortopedo-fiziologic, teste de mobilitate, de rezistență, examinare neurologică, teste speciale, interpretare radiologică. Este un sistem biologic dinamic în echilibru, iar aceste teste arată dacă există disfuncție din punct de vedere scheleto-musculo-articular pentru a intervenii printr-un tratament complex de recuperare.

  

     Terapia Energiei Musculare – (MET)  

     Este o formă de diagnostic și tratament manipulator osteopatic în care mușchii pacientului sunt utilizați în mod activ, la cerere, dintr –o poziție precis controlată, într-o anumită direcție și împotriva unei forțe distincte executate, tehnica descrisă de Fred Mitchell in 1948.

     Sunt unice în aplicarea lor, deoarece pacientul furnizează efortul inițial și terapeutul facilitează procesul. Forța primară este de la contracția musculară a pacientului la relaxare pentru câteva zeci de secunde care apoi sunt utilizate pentru a asista și corecta disfuncția musculo-scheletală.

     Un mușchi strâns va trage articulația într-o poziție disfuncțională, iar mușchiul slab îi va permite să se întâmple.

     Efectele terapeutice ale terapiei MET sunt:

 • restaurarea tonusului normal în mușchii hipertonici

 • consolidarea mușchilor slabi

 • pregătirea mușchilor pentru întinderea ulterioară

 • creșterea mobilității articulațiilor

 • stimularea circulației locale

 • îmbunătățirea funcției musculo-scheletice

 

     Manipulări osteoarticulare

     Manipularea este o mișcare mecanică indusă a unei sau mai multor joncțiuni manuale musculo-articulare, executate asupra corpului uman de către terapeut, în scopul redobândirii funcției fizice și de îmbunătățire a stării de sănătate.

     Are ca scop restaurarea echilibrului funcțional al biomecanicii și fiziologiei corpului uman prin aplicarea unor proceduri complexe de tehnici  și exerciții fizice.

     Efecte benefice :

 • înlăturarea contracturilor musculare

 • creșterea mobilității articulare

 • eliminarea senzației de oboseală

 • relaxare fizică și mentală

Contact

București, România

E-mail: adelinilinca@gmail.com

WhatsApp: +40 724 054 149  

 • Facebook
 • Instagram

Informații utile

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now